Pontosan két hete újítottam meg az életem minden területét, és ekkor is osztottam meg veled, hogy miket tervezek idénre. Ideje hát beszámolnom, hogy is állok most. Tudom, nem telt el sok idő, de ha ezt nem teszem meg, félek, hogy „megbukom”. Nekem ugyanis te vagy az egyik motivációm. Meg a tónusos anyámkínja.

Azáltal ugyanis, hogy “ország-világ” elé tártam, hová is akarok eljutni 2021. végére, hatalmas kötöttséget vállaltam. Máshogy azonban nem menne. Az más kérdés, hogy amikor egyik kedvenc jógaoktatóm a neten éppen vigyorogva és kéjesen élvezteti velem a medencém tónusban tartását, szívem szerint elküldeném a jó fenébe, de hát én akartam, egyem is meg, amit főztem. Már pedig első körben bevállaltam 2 havi gerincjógát. Szigorúan neten keresztül és szigorúan nem interaktívan. Már csak az kellene, hogy lásson valaki…

Így jógázom én gallyra ment gerinccel

Mivel úszni továbbra sem lehet, nekiveselkedtem tehát a keresgélésnek. Kifejezetten olyan gyakorlatok után kutattam, amelyek megnyújtják a gerincemet, ugyanakkor meg is kímélik, de közben valamelyest erősítenek és beleférnek 30 percbe. Pechemre találtam ilyet, pedig legalább olyan kemény szűrőim voltak, mint mostanság a társkeresésben. Apropó társkeresés, engedj meg egy kis kitérőt.

Amikor felmentem az egyik online társkeresőre, első lépésként beállítottam a kívánt (dehogy kívánt) leendő partner paramétereit:

  • milyen közel legyen;
  • milyen típusú végzettsége legyen;
  • ihat vagy dohányozhat-e;
  • hány éves és milyen magas legyen stb.

Ezek után megnyomtam a keres gombot és lelkesen vártam az eredménydömpinget. Tizenegy (!?) jelöltet kaptam. Slussz-passz. A több tízezer (százezer?) felhasználóból mindössze 11 férfi felelt meg a program szerint a kritériumaimnak. Na, ezek után újragondoltam az elvárásaimat, és visszatértem az én kis jógagurumhoz a tónusos medencéjével együtt.

Hetente kétszer szívatom magam a gyakorlatokkal, mer’ az nekem jó. Egyébként tényleg jó, már két hét után érzem a változást, hiszen tegnap végre megállás nélkül végig tudtam csinálni a feladatokat, amelyek egyébként anno meg sem kottyantak volna. Sőt, már addig is eljutottam, hogy rá tudok állni a kézujjaimra, ami kifejezetten nagy szó azok után, hogy tavaly nyár elején a cipőmet sem tudtam bekötni. Látom tehát a fejlődést és ki is tartok február végéig, amikor – reményeim szerint – emelhetem majd a szintet és „rendes” jógasorokat is bírni fogok.

Még van hová fejlődni, de már így is elégedett vagyok.

Légy önző és térítsd meg a családodat is!

Ebben segít, hogy az étkezésben is szépen haladok. Csak húsféléket, tojásételeket, laktózmentes tejtermékeket, zöldségeket és kevés gyümölcsöt fogyasztok. Szénhidrátnak bőven megteszi napi 5-6 szelet gluténmentes Abonett vagy 2-3 szintén gluténmentes pufirizs.  Igyekszem a ch-értéket 50 gramm alatt tartani, így végre elértem, hogy nem puffadok és hogy újra van derekam. Hogy ez miért van így, miközben nem vagyok sem laktóz-, sem gluténérzékeny, azt nem tudom, de azt hiszem, már nem is érdekel. Végre kezdek igazán jól lenni, és újra élvezem a főzést.

Currys csirke cukkinivel, laktózmentes tejföllel

A nagyok is szinte teljesen átálltak az egészségesebb étkezésre, így még nehéz dolgom sincs. Persze ők kapnak szénhidrátot, nem vagyok annyira szadista anya, de tényleg egyszerűbb lett a konyhai életem (is). Az más kérdés, hogy elég hülyén nézünk ki az asztalnál, hiszen az étkezések első fogása a konyhai mérleg, a második pedig a kalóriaszámláló app a telefonon. A Yazio alkalmazását használjuk és minden “zaba” előtt vonalkódokat olvasunk vagy épp méricskélünk. Én előre beállítottam a makróértékeket is (ch, fehérje, zsír), hogy tudjam tartani a ketogén diéta könnyített változatát és tényleg eltűnjön rólam az a bánatháj, amelyet 1 év mozgásképtelenség következtében magamhoz öleltem.

Ez tehát a helyzet a “tónusos” életmódváltós terveim megvalósulásával két hét után. A többiről is be fogok majd számolni (itt elolvashatod, melyek ezek), de nem akartalak egyszerre mindennel lefárasztani.

Ha kíváncsi vagy, hogyan alakulok a későbbiekben, kövess továbbra is. Szeretettel várlak még az Instagram felületemen, ahol a fotómániámnak adok teret, de örülök, ha átkukkantasz a szakmai Facebook-oldalamra is. Ott is igyekszem hozni a davidaságot.

Pin It on Pinterest