2021 nálam az ÉLETERŐ éve lesz: a feléledésé, az újjászületésé, a pillanatok megragadásáé és azok értékeléséé.

A tavalyi évben kevés humoros, amolyan igazi davidás írásom jelent meg, sokkal több volt az elgondolkodós, iránymutatós, néhol szomorkásabb cikk az oldalamon. Ez így is volt rendben, hiszen mindig úgy írok, ahogyan kikívánkozik. Tavaly pedig ilyen hangulatban voltban.

Hiszem azonban, hogy változtathatok a dolgokon, és bár a szépség, a pozitív gondolkodás mindig is közel állt hozzám, most ezeket teljesen magamévá is szeretném tenni. 2021-ben ezt fogom neked közvetíteni. Nem erőltetett lelkesedéssel vagy közhelyes idézetekkel, sokkal inkább tudatos életszemlélettel és életvezetéssel, felvállalva közben a kisebb-nagyobb „bakikat”, megbicsaklásokat is.

3 területen tűztem ki 2021-re célokat

Tervem és célom, hogy ennek az évnek a végére meggyógyuljak és újra tudjak normálisan étkezni, valamint sportolni is. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nagy valószínűséggel idén többször is megmutatom magam, a fejlődésemet és a haladásomat, mert könnyebb elérni a céljaimat, ha érzem hozzá a támogatásodat is. Remélem, ezért nem fogsz rám haragudni, sőt inkább csatlakozol majd hozzám.

Több területen is elhatározásra jutottam:

  • az életmódommal kapcsolatban,
  • a munka terén, valamint
  • az önbecsülésem tekintetében.

Életmódcélok 2021-ben

  1. Úgy döntöttem, komolyabban veszem a ketogén diétát, mert eddig – hosszabb távon – csak ez vált be Sárika ellen. Bízom benne, hogy lesz elegendő pénzem is ennek megvalósítására. Azért döntöttem emellett az étrend mellett, mert úgy vettem észre, hogy a szénhidrátok kiiktatása jó fegyver a haspuffadásom ellen.
  2. Megpróbálom beiktatni az IF-et is, amely időszakos böjtöt jelent, csak még azt nem döntöttem el, melyik étkezési ablakot válasszam a családi napirendünkhöz. Ezt igazából kíváncsiságból próbálom ki, aztán majd meglátjuk, jó-e nekem annyira, ahogyan azt beharangozzák.
  3. Nekiesek a rendszeres jógának is – egyelőre heti 2-3 alkalommal –, ügyelve a gerincem védelmére és a törzsizmaim megerősítésére. A gyógymasszőrömmel és a sebészemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy amíg a Covid le nem cseng, úszás helyett ez lesz a legmegfelelőbb testedzési forma a hosszú séták mellett.

Ezekre mind azért van szükségem – a gyógyuláson túl –, mert rendszert adnak az életemnek. Annak az életemnek, amelynek a tavalyi „keretét” a gyermekeim, illetve a vállalkozásom életben tartása adta. Most azonban már vagyok annyira erős (és már járni is tökéletesen tudok), hogy előrébb helyezzem magam a látens sorrendemben. Úgy gondolom, akkor kerülnek ismét helyes mederbe a gyermekeim dolgai és az én életem is, ha nem a nehézségek, hanem a pozitív célok határozzák meg a mindennapjainkat. És mi más lehetne pozitívabb annál, mint hogy újra olyan egészséges lehessek, mint 3 évvel ezelőtt.

Idei munkacélok

Bár másoknak könnyen elkészítem a kommunikációs terveiket, az enyémekkel nehezen haladok. A téli szünetben rá is jöttem, mi ennek az oka: túl sok mindent szeretnék csinálni, de azokkal nem lehet pénzt keresni, amivel viszont lehet, ahhoz növelnem kellene a vállalkozásomat. Ezt viszont nem akarom. Élvezem a munkámat, szeretek az ügyfeleimnek dolgozni, ezért a fókuszt nem a növekedésre, hanem a portfólióm átdolgozására helyezem.

Célom, hogy maximum 2 év múlva már ne legyenek anyagi gondjaink. Ehhez nagyobb volumenű szövegírási feladatokat fogok bevállalni, amelyekhez már hozzá is kezdtem ismeretterjesztő füzetek megírásával, ugyanakkor még mindig nem tettem le egy saját könyv elkészítéséről sem. Ez utóbbi inkább szakmainak ígérkezik, amely vagy e-book, vagy nyomtatott formában jelenik majd meg.

Ugyanakkor szeretnék valamit kezdeni a hobbifotós, hobbiköltős oldalammal is. Van már hozzá ötletem, de ha neked van, azt is örömmel elfogadom.

Célok az önbecsülésemmel kapcsolatban

Bár azt hiheted, a legnagyobb egomán irományait olvasod rendszeresen, az extrovertáltságom csalóka. Mivel az a típus vagyok, akinek mindig is folyamatos visszajelzésekre volt szüksége arról, hogy amit csinál, az jó, „ki kellett tennem magam” az emberek elé. Ez az elején nagyon nehezen ment, és még mostanában is százszor meggondolom, mit mutatok meg neked a világomból.

De az utóbbi néhány hónapban – a pszichológusomnak hála – sok minden változott bennem, és egyre inkább megtanulom becsülni önmagam. Már sokkal kevésbé függök attól, ki mit mond vagy gondol rólam, ami azonban nem jelenti azt, hogy a te véleményed vagy visszajelzésed nem számítana. Számít, nagyon is, de már hiszek önmagamban.

Azt szeretném, ha ez az érzés teljesen megerősödne bennem, és 2022-re már úgy fordulnánk, hogy az önbecsülés mint olyan, témaként se merüljön fel a davida oldalain.

Neked kívánom 2021-re

Ezek az én céljaim. Nem fogadalmak, nem ígéretek, hanem olyan tervek, amelyeket meg akarok valósítani. És mivel az elhatározásom erős, hiszem, hogy a céljaim elérése rajtam biztosan nem fog múlni.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tudom, számos nehézség vár majd idén rám. Igen, jól olvastad, szerencsés vagyok, hogy pontosan tudom, milyen kemény időszakok is állnak előttem. Ezek szigorúan magánjellegűek, és egyelőre nem tárnám a „nagyvilág” elé. De fel vagyok rájuk készülve, nincs bennem félelem, csak elfogadása a helyzetemnek. Ez pedig extra erőt ad.

Azt kívánom, hogy te is légy erős, és a nehézségekben inkább a feladatot és annak megoldását lásd meg, mint a riasztó velejárókat. Egy dolgot azonban megígérhetek: idén minden erőmmel és írásommal azon is leszek, hogy ebben támogassalak.

Pin It on Pinterest