Van egy édesanya, aki úgy döntött, segít még vagy 80 anyukának. Vagy amennyinek csak tud. Nekem soha nem jutott volna eszembe ilyen ötlet, valószínűleg azért, mert nem vagyok vásárlós típus. De annyira tisztelem őt ezért, hogy szerettem volna írni a vállalkozásáról. Tudod mit csinált? Kuponfüzetet. Igen. De nem olyan cébéásat (van egyébként ilyen?!). Nem ám! Anyabázist!

Fotó: Hajmáné Szokol Sarolta

Esküszöm, ez a füzet olyan, mint a legigényesebb magazinok. Annyi „csak” a különbség, hogy olyan termékek és szolgáltatások vannak benne, amelyeket sehol máshol nem találsz (még) meg. Mert Kertész-Takács Kinga célja az, hogy segítse felfuttatni a hazai kisvállalkozásokat. Mégpedig azokat, amelyeket anyukák csinálnak, és olyan igényességgel, hogy már rég „a kirakatban volna a helyük”. (Sokan épp a GYED vagy GYES alatt, ugyanúgy keveset aludva, mint én. Csak míg ők rendesen alkotnak, én pöszmögve írok.)

Kisvállalkozások az Anyabázis kuponfüzetben

Kérdésemre Kinga elmondta, a kuponfüzetben olyan vállalkozásokat mutat be, amelyek mind értékeket képviselnek. Ezt én is aláírom. Tagja vagyok ugyanis a Mompreneurs csoportnak, ahol vállalkozó anyukák segítik egymást lépten nyomon. Említettem már őket, az én fotózásom is nekik köszönhető. Sőt, a Komfortzónán kívül sorozatom két cikke is két ottani anyukáról íródott. Szóval tényleg klassz csoport. (Ha vállalkozol, vagy gondolkozol rajta, érdemes megkereseni ezt az önzetlen hölgykoszorút. De tényleg.)

Kertész-Takács Kinga (Fotó: Pintácsi Viki Photography)

Nem véletlen tehát, hogy szívesen írok erről a füzetről is. Mert úgy gondolom, attól, hogy én nem shoppingolok szívesen, vagy nem keresek jelenleg szolgáltatásokat, lehetőségeket, te még biztosan. És akkor miért ne segíthetnék én is neked. (És nem, nem kapok érte semmit, csak a boldogságot, hogy bemutathatom őket.)

Itt ugyanis több mint 70 vállalkozást találsz meg. ( Külön öröm volt számomra felfedezni köztük volt gimis társamat is, aki a Maminbabát csinálja.) Születéstől az óvodáskorig minden korosztály szülei megtalálják benne a nekik fontos dolgokat. Csak kedvcsinálónak pár témakör (akár férfiaknak is, mert nekik is van kedvesük… meg van itt bor is.)

  • Lelki segítség babaváráskor
  • Dúlai támogatás
  • Karrier
  • Lélekedzés
  • Fotózás
  • TB-tanácsadás kismamáknak
  • Borok
  • Babaszobák berendezése hazai designerek segítségével
  • Bababarát szálláshelyek
  • Babajelbeszéd
  • Sport anyukáknak
  • Hastánc
  • Ékszerek
  • Ötletek esős napokra
  • Visszatérés a munkába

És még számos más terület…

Azon túl, hogy a szolgáltatók és termékeik bemutatkoznak a füzetben, számos akciót is kínálnak. Sőt, az egyik babatextíliákkal foglalkozó üzlet jótékonykodik is a befolyt összegből.

Az Anyabázis kuponfüzet célja

Kinga három szóval jellemezte a füzetet és ami mögötte van: szeretet, varázslat, hasznos tudnivalók. És valóban így van. Ez a csoport azért rendkívüli, mert annak ellenére, hogy nők, nem esnek egymás torkának. Én is kaptam már tőlük számos ötletet, segítséget, sőt, még munkát is. A logóm is tulajdonképpen rajtuk keresztül született meg. Azért is merem őket jó szívvel ajánlani, mert nekem eddig a női közösségekről csak ritkán volt jó véleményem. Amúgy is férfifüggő vagyok, mint tudod.

Kinga viszont erősen hisz az anyukákban. Ezért úgy gondolta, nemcsak nőként kellhet nekünk önbizalomnövelő-ajándék, hanem a vállalkozásainknak sem árt valami ilyesmi. Úgy kell ezt felfogni, mintha a céged kapna egy új frizurát, sminket, és készülne róla egy csodaklassz fotósorozat. Önerősítő tuning kuponfüzetben való megjelenéssel. És tulajdonképpen ez szó szerint is vehető, hiszen a benne szereplő termékek és szolgáltatások valóban profi fotózási lehetőséggel élhettek. Látszik is a minőségen. Gyönyörű anyag született. Mondom ezt akkor is, ha én nem vagyok benne érdekelt. Mert a szépet viszont nagyon szeretem, a gyönyörű fotókat meg egyenesen imádom.

És hogy Kinga mit is gondol erről az egészről?

Fotó: Hajmáné Szokol Sarolta

„Szolgáltatásunk ereje abban rejlik, hogy alapvetően vállalkozó anyukákat ölelünk fel és támogatunk. Olyan édesanyákat és nőket, akik az otthon töltött idő alatt szeretnék megvalósítani régóta dédelgetett álmaikat. Nem gondolom, hogy léteznek korlátok. Ez egy olyan hiedelem melyet azért tartunk fent, hogy legyen mire fogni a meg nem valósult álmokat. A korlátokat ugyanis mi magunk szabjuk. Mi pedig segítünk, hogy a vállalkozások önbizalma megjöjjön vagy visszatérjen.”

Gondolom egyetértesz azzal, hogy ez csodaszép kezdeményezés. És negyedévenként lesz is folytatása. Az első Baba-mama kuponfüzetet egy design katalógus követi majd, aztán egy ünnepek tematikájú, végül egy szolgáltatóknak szóló. S hogy mi lesz utána, azt én sajnos nem tudom. De Kinga fejében már biztosan ott van a következő 5 éves terv.

Hol szerezheted be az Anyabázis kuponfüzetet?

Ha szeretnél élni a kedvezményekkel és támogatni ezeket az anya-vállalkozásokat, több lehetőséged is van. Vagy elmész a boltokba, ahol a vásárlás mellé kaphatsz ilyen (amúgy nem is olcsó) kuponfüzetet ingyen, vagy feliratkozol a Bababarát Szállások hírlevelére.

Szerintem megéri. Még én is kedvet kaptam itt a végére.

Anyabázis vállalkozó listája:

Academy 4 Moms

Bookuniverse 

Zenkó Márta- Csillagfestés

Csinálj ékszert!

Vinka Csendeskönyv

Mini Memo

Zumbini

Meggymag Bababolt

Eideh Titanilla- Karrieredző

Kalligráf Megoldások

Hold Világ szülésfelkészítő

Aphrodité Théta

Zelba

Anya fitt lesz

Tupperware

Lbébi BabaruhaWebáruház

Coccinella- élethű virágdoboz

Manó Menü 

Zsákom

Mindig magasabbra!

Jupcycle 

Satsuma- utazóktól utazóknak

Fotolla

Nusky toys

1st Steps

Chloé Creations

Maminbaba

Kreatív Lily

Mesepárna

Nobby Mart

Legyél boldog!

Arienndora

Babarózsa – szülésfelkészítő

Tündérkomód

Bababarát Szállások

Anya paradicsom

Egyedi lábtörlők

Anya Mentor

Mesélő Jelek

Mandaril Jewelry

Varázskert Babamama Ház

Hooks

Kistojás Babajátékok

Munkavállalóért

The Henna Grove

Csipetkék

Csini Anya

Harmony Studio

The Kids Club- Vidám Angol

Hip’s Baby

Naturanyu

Anyuska

Joga Natura

Végh Erika – Fotós & Grafikus

Veress Anita – Thai Női és Kismama masszázs

BOR-KER

Petrus Márta Coaching

Életünk Árnyoldalai

Koka Fashion Design

Bigyi-Bogyó Bolt

Ingatlanfotózás

Skolik Ágnes mesekönyvek

Indul a mandula! – dúlai támogatás

Odors Home

Egyedi Pelenkatorta

Sweet Little Home

Bara Dekor

Jelel a babám

Mahasti Hastánc

Laura’s Room baba webáruház

Pin It on Pinterest