Miután jól kidühöngted magad, hogy március idusán mennyire szemét az időjárás és hogy már megint havazott, vedd elő a vidám énedet. Ehhez főzz egy meleg teát vagy kávét és vonulj vele félre. Én ilyenkor kizárom magam a teraszra, hogy addig se ugráljanak körülöttem a porontyok. Pár perc nyugi után máris máshogy nézem a világot. És akkor jönnek is az ötletek, hogy mit lehet magunkkal kezdeni egy „szomorú vasárnap”.

  1. Lőj bukóra!

Logikus lenne, hogy irány ki a szabadba, építsetek hóembert, mittoménmi, de ha te is utálod a telet, akkor ez nem fog feldobni. Állíts fel inkább cipősdobozokat, plüssfigurákat vagy üres joghurtos flakonokat toronyba, nyúld le a fiad nerfjét és add ki a dühödet. Mire kilőttél egy tárat, garantáltan vigyorogni fogsz. Ha nincs otthon fegyver, megteszi egy befőttes gumi is. Azzal is tökéletesen lehet célozni.

  1. Gyűjts szemetet!

Végy elő egy hatalmas hullazsákot (tudod, azt a fekete szemetest) és indulj el a lakás egyik végéből. Haladj szép lassan, és mindent, ami szemét, kidobandó, utálatos, vágj bele. Igen, a kétéves „valamirejólesz” madzagok, kütyük, firleflancok is mehetnek. Mire végigmentél az összes helyiségen, feltöltődsz és még rendezettebb is lesz az otthonod. (Nagyon vagány érzés egy hatalmas fekete zsákkal járni. Olyan Desperados.)

Szerintem amőba
  1. Játssszatok szobrosat! 

Burkolózzatok plédbe és vegyetek fel mindenféle pózt. Aztán lehet találgatni, hogy ki micsoda. Vigyázat, fulladásveszély!

  1. Rendezzetek zöldségpucoló versenyt!

Ha félted a gyermekeid ujját, akkor diótörés is szóba jöhet. Nekem még mindig itt van egy csomó tavalyi dió…. Így hamar elkészülhet a mai levesbevaló is. Végül is, enni ma is kell.


  1. Udvarra fel!

És végül, ha mindezekkel megvagytok, mégiscsak fussatok ki a szabadba.

Ugye, most már nem is olyan ronda ez a márciusi hó?

Pin It on Pinterest